Lidé, kteří konzumují mladou pšenici, spirulinu nebo chlorellu si postupem času všímají, že došlo k výrazné změně v trávení a celkové práci střev. Tyto potraviny totiž dokážou ve střevech potlačovat škodlivé bakterie a vytvářejí příznivou mikroflóru, která má za následek lepší trávení a podporu imunitního systému.
Proč tedy mají příznivý vliv na hubnutí a proč je dobré je pravidelně konzumovat? Pomáhají s pohyb potravy ve střevech. Pomalení trávení je totiž hlavní příčinou, proč se nám nedaří zhubnout. Pokud tedy trávicí systém funguje, tak jak má, střeva mohou eliminovat přebytečný materiál a rychleji ho vyloučit bez uložení do tukových tkání. Právě konzumace těchto superpotravin tak může mít nejenom na naše střeva, ale i na celkovou redukci váhy ohromný vliv.
Náš mozek dává tělu signál, že má hlad, v případě kdy je hladina glukózy v těle příliš nízká. Chlorella, spirulina nebo zelená pšenice obsahují velké množství bílkovin, které dokáže velmi rychle zvýšit podíl cukru v krvi a aktivovat tak mechanismus. Již zmíněné potraviny jsou velmi dobře stravitelné a přitom mozku dodávají potřebné živiny, které pro svůj správný chod potřebuje. Navíc dokážou svým složením potlačit chuť nejenom na sladké, ale celkově vás spolehlivě zasytí. Je proto dobré po nich sáhnout zvláště ve chvílích, kdy nás trápí pocit hladu a snědli bychom všechno na, co narazíme.
Na závěr by bylo dobré zmínit, že samotný úbytek na váze není podmíněn pouze konzumací pšenice, chlorelli nebo spiruliny, ale právě tyto potraviny dokážou ve vašem tělu vytvořit ideální podmínky, které k redukci váhy dopomohu. Ovšem je důležité stravovat se zdravě a dopřávat si pravidelný pohyb, jinak se vám nikdy zhubnout nepodaří. V zimních měsících bychom ale konzumaci těchto zelených potravin měli omezit, jelikož tělu příliš neprospívají.